Ribizlis gyümölcskrémes
A gyümölcskrémes nagyon nagy kedvencünk, nyáron sokszor készítjük a hűsítő finomságot. A gyümölcsöket kedvünkre variálhatjuk, hiszen szinte bármivel nagyon finom. Nyáron az egyik legfinomabb a ribizlis változat, amiben a ribizli savanyú íze a krém édességével tökéletes összhangot alkot.
Piskóta:
4 tojás
4 ek liszt
4 ek cukor
fél csomag sütőpor
Krém:
5 tojás
8 ek cukor
7 púpos ek rétesliszt
1 l tej
Elkészítés:
A piskóta elkészítésével kezdjük, ehhez pedig a tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. Ehhez hozzáöntjük a felvert sárgáját, és a sütőporos lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, majd takarékon sütjük kb. egy órán át.
A krémhez az 5 tojássárgáját 5 ek. cukorral, a rétesliszttel elkavarjuk, majd 1 l tejjel felengedjük, felfőzzük. A tojásfehérjét 3 ek. cukorral kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a masszához, majd újra felfőzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése