2013. augusztus 9., péntek

Spenótos penne

Spenótos penne


Ez az étel nagyszerű ebédre vagy vacsorára. Nem én készítettem, hanem az öcsém, aki most tanulgat főzni, de szerintem a kép is bizonyítja, hogy megállja a helyét a konyhában.  Pontos mennyiséget sajnos nem tudok leírni, mivel Máté mindent „érzésre” csinált, viszont ezt nem lehet elrontani, mert szemmel láthat, hogy miből mennyi kell, illetve ez nagyban függ attól is, hogy ki mennyire éhes :)

Hozzávalók:

Penne tészta
Főzőtejszín
Spenót
Bors
Koktélparadicsom
Fokhagyma

Elkészítés:

A pennét sós vízben feltesszük főzni. Eközben kis olajon a fokhagymát megpirítjuk, ebbe tesszük a spenótot, amit addig párolunk, amíg össze nem esik, ekkor felöntjük a főzőtejszínnel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A pennét leszűrjük, a tányérra rakjuk, erre tesszük a spenótos mártást, és félbevágott koktélparadicsomokkal díszítjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése