Sült kacsa lilakáposztával és tört krumplival
Hozzávalók:
1 kacsa
víz
só
lilakáposzta
kevés cukor
só
ecet
krumpli
só
bors
tejföl
vaj
Elkészítés:
A kacsa bőrét kicsit bevágjuk, megsózzuk, belerakjuk a tepsibe, kevés vízzel felöntjük. Letakarjuk alufóliával és a sütőbe tesszük. Kb. 3 óra alatt sül meg. Amíg sül a kacsa, elkészítjük a káposztát. Kevés olajon cukrot karamellizálunk, majd a felcsíkozott káposztát beletesszük (előtte lesóztuk és állni hagytuk). Ecetet is teszünk bele, lassú tűzön pároljuk, miközben néha megkeverjük. A krumplit megpucoljuk, sós vízben megfőzzük. Borsozzuk, hozzáadjuk a tejfölt és a vajat, majd pürésítjük.
A kacsa zsírját pedig leszűrjük, egy üvegbe öntjük és hűtőbe tesszük. Így amikor kacsazsíros kenyérre vagyunk éhesek, csak elővesszük, megkenjük a kenyeret, hagymát szeletelünk rá, de almával vagy szőlővel is fogyaszthatjuk. Nincs annál finomabb :) na jó, a kolbázszsíros kenyér :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése