2013. december 31., kedd

Tejszínes hagymaleves cipóban

Tejszínes hagymaleves cipóban


Hozzávalók:

3 fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín (legalább 20 %-os)
1 kk liszt
1 leveskocka
bors

cipó
reszelt sajt

Elkészítés:

Az olajon puhára pároljuk a karikára vágott vöröshagymát, majd felengedjük vízzel. Teszünk bele egy darab leveskockát, majd megborsozzuk. Amikor a hagyma megpuhult, tejszínnel behabarjuk, amihez egy kávéskanál lisztet adunk. Ízlés szerint lehet bele tenni sót (mi nem szoktunk, mert sótlanul eszünk). A cipókat kibelezzük, majd a sütőben keményre megszárítjuk (nagyon keményre, mert ha nem, akkor a levest fel fogja szívni). A levest belemerjük, sajtot reszelünk a tetejére. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése