2014. január 2., csütörtök

Puncs szelet

Puncs szelet


Hozzávalók:

Tészta:
60 dkg liszt
20 dkg zsír
1ek méz
1 kk szódabikarbóna
20 dkg porcukor
2 tojás

Krém:
1,5 dl víz
15 dkg cukor
1 dl rum
1 ek kakaó
10 dkg mazsola
1 ek lekvár
10 dkg vaj
1 elmorzsolt tésztalap

Máz:
10 dkg cukor
10 dkg vaj
3 dl víz
piros ételszínezék

Elkészítés:

A tésztához a szódabikarbónás lisztben elmorzsoljuk a zsírt, majd hozzáadjuk a porcukrot, a mézet és a tojásokat. Összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk belőle takarékon. 
A krémhez a vízből és a cukorból szirupot főzünk, hozzáadjuk az egyik tésztát összetörve, illetve a rumot, kakaót, mazsolát, lekvárt és a vajat. Ezeket összekeverjük robotgéppel. 
A mázhoz a vizet, a vajat és a cukrot feltesszük főni, amint hólyagosodik, beleöntünk egy kis piros színezéket.
A kihűlt tésztalapok közé kenjük a krémet, majd bevonjuk a mázzal. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése