2014. február 10., hétfő

Rakott krumpli

Rakott krumpli



Hozzávalók:
krumpli
6 tojás
kolbász

Besamelhez:
4 dl tej
2 ek. liszt
4 dkg vaj
só, fehér bors
1 db krémsajt
szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, majd egészben megfőzzük majdnem puhára. A tojásokat keményre főzzük (forrástól számított 10 perc), a kolbászt pedig karikára vágjuk. Ha kihűlt a krumpli, karikára vágjuk, a tojásokat tojásszeletelővel karikázzuk. A kolbászt  egy kis időre mikrózni szoktuk, így kisül belőle egy kis zsír, de még nem szárad meg. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és addig pirítjuk, amíg éppen hogy elkezd barnulni. Ekkor hozzáadjuk a tejet, és sűrűsödésig kavargatjuk. Só, fehér bors ízlés szerint. Ha kész, félrehúzzuk, és adunk hozzá 1 darab krémsajtot (a Camping a legfinomabb, de az olcsóbb Sissy-s is megteszi). Elkeverjük benne. A kivajazott tűzálló tálba először a krumplikarikák felét rakjuk, aztán a tojás felét, majd a kolbászt, és a fele besamel következik. Majd újra tojás, krumpli és a maradék besamel. Betesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Azért szoktunk bele besamelt tenni, és nem tejfölt, mert így nem krémes lesz, nem száraz.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése