2014. február 27., csütörtök

Tökfőzelék fasírttal

Tökfőzelék fasírttal




Hozzávalók:

gyalult tök
kapor
50 dkg darált sertéshús
1 tojás
bors
fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma

 Elkészítés:

A fasírttal kezdjük, mert amíg az sül, közben elkészül a főzelék. Mi a fasírtot másként szoktunk, nem a megszokott, hagyományos módon. A darált húsba tesszük a tojást, reszelt vöröshagymát, tört fokhagymát, sót, borsot, és alaposan összegyúrjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és szép barnára megsütjük. Amíg sül, lobogó, sós vízben megfőzzük a gyalult tököt és kaprot. Lehet, hogy furcsa, de rántást és habarást is adunk hozzá. Egyszerűen így a legfinomabb. Tehát először rántást készítünk: olajat hevítünk, lisztet pirítunk benne, majd felöntjük hideg vízzel, de csak kevéssel, nehogy túlságosan felhígítsa a főzeléket. Ráöntjük a tökre, majd tejfölös habarást is teszünk rá. Ilyenkor szokták ízesíteni ecettel, aki szereti, de nekünk általában elég a tejföl savanyúsága is, így mi nem teszünk rá.







                                                                               

1 megjegyzés: