Cukros-fahéjas-vanília pudingos rúd
Ezt a receptet Limara oldalán találtam, és valami isteni. Csak ajánlani tudom, mert nem lehet benne csalódni. Nálunk sütés után fél órával már csak egy maradt belőle :)
Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg finomliszt
1 tk. só
3 ek. cukor
1 tojás
2 tojás sárgája
3 dl langyos tej
6 dkg puha vaj
3 dkg friss élesztő
Töltelék:
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek cukor
2 tojás sárgája
5 dkg vaj
Elkészítés:
A langyos tejben a cukrot elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut.
Addig a vagy kenyérsütőgép táljába mérjük a többi hozzávalót, végül hozzáadjuk az élesztős tejet is. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a pudingot: a tej 2/3-át feltesszük főni, a maradékot kikeverjük a pudinporral, a cukorral, a tojás sárgájával. Ha felforrt a tej, hozzáöntjük, besűrűsítjük, majd miután kihűlt kb. 5 dkg vajjal kihabosítjuk.
Lisztezett felületre borítjuk a kész tésztát, elfelezzük és hat-hat egyenlő részre osztjuk. A darabokat egyesével hosszú csíkra nyújtjuk. Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a másik végétől kezdve feltekerjük.
A megformázott tésztát zsírozott tepsire fektetjük, egy ruhával letakarjuk és a sütő közelében kb. 45-50 percen keresztül pihentetjük. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A megkelt kifliket 25-30 perc alatt sütjük pirosra.
Míg sülnek, megolvasztunk két evőkanál vajat, és elkeverünk öt evőkanál cukrot egy evőkanál fahéjjal.
A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban.
Isteni finom!
VálaszTörlésNagyon finom és egyszerű el készíteni
VálaszTörlésIsteni
VálaszTörlésEz nagyon finom,föleg ha jó minöségü az élesztő.
VálaszTörlésIsteni finom, most is ezt készítem pont...nagyon bevált nekünk.
VálaszTörlésnagyon finom,dupla adagból csináltam de így is elfogyott az nap.
VálaszTörlés