2014. március 27., csütörtök

Variációk lecsóra

Variációk lecsóra

Nyáron elmaradhatatlan a lecsó, ami nálunk ilyenkor elég sűrűn készül. Megunhatatlan, mivel kedvünkre váltogathatjuk a tojásos, tarhonyás, rizses és virslis lecsót. 

Hozzávalók:

paprika
paradicsom
hagyma
olaj
tojás
rizs

Elkészítés:

Olajon megpirítjuk a karikára vágott hagymát, majd lassú tűzön fonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikára felvágott paprikát, ha az is megpuhult, akkor a paradicsomot. Megsózzuk ízlés szerint. 
Ha tojásosan szeretnénk, akkor a lecsóhoz a felvert tojásokat öntjük. Ha rizsesen, belefőzzük a rizst, de van, aki virslivel szereti, neki pedig karikára vágott virslit főzünk hozzá. De karajhoz is tökéletes, és egy lecsós szeletet készíthetünk belőle. Az a jó ebben az ételben, hogy többféleképpen lehet enni, így mindenki válogathat kedvére.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése