Hozzávalók:
Tészta:
10 tojás
15 dkg cukor
7 dkg darált dió
4 dkg liszt
1 mk sütőpor
Krém:
6 tojás
25 dkg cukor
30 dkg vaj
15 dkg étcsoki
1 cs vaníliás cukor
kakaópor
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékhez adjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. A sárgájákat is felverjük, és hozzáöntjük a habhoz. Összekeverjük, majd hozzáöntjük a sütőporos,diós lisztet, és azzal is elkeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd takarékon megsütjük. A sütés után a tésztát még melegen feltekerjük, és hagyjuk hűlni. A krémhez az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, és lassú tűzön állandó kavargatás mellett sűrűre főzzük. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a margarint és a vaníliás cukrot. A krém felével megtöltjük a tekercset. Több kisebb szeletet levágunk belőle, és az oldalához illesztjük. A maradék krémhez hozzákeverjük a megolvasztott csokit, bekenjük vele a tészta külsejét, és villával mintázzuk, mint a fakérget A végén megszórjuk a kakaóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése