2014. április 11., péntek

Sörtésztában sült hal tócsnival és tavaszi salátával

Sörtésztában sült hal tócsnival és tavaszi salátával


Hozzávalók:


Hal sörtésztában
2 tojás
20 dkg liszt
1,5 dl sör
só, bors

Tócsni
(almareszelőn) reszelt burgonya
só, bors
liszt

Tavaszi saláta:
paradicsom
kaliforniai paprika
jégsaláta
kukorica
retek
lilahagyma
natúr joghurt
kapor

 Elkészítés:

A halat fél órára kissé besózzuk, majd szárazra töröljük. A tojásokat felverjük, a liszttel és a fűszerekkel csomómentesre keverjük. Apránként hozzáöntjük a sört, palacsintasűrűségű masszát kapjunk. Felhevítünk 3-4 ujjnyi étolajat. Egyenként beleforgatjuk a masszába a sütnivalókat, kissé lecsepegtetjük, és a forró, de nem túlhevített olajban, fedő nélkül mindkét oldalukon aranysárgára sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk róluk a felesleges olajat és frissen-forrón tálaljuk. (mi most a sört szódavízzel helyettesítettük, és úgyis nagyon finom)

A burgonyát lereszeljük, fűszerezzük ízlés szerint, és kevés (1-2 evőkanál) lisztet adunk hozzá. Elég hamar barnul, tehát csak sütés előtt készítsük el. Kissé megolajozzuk a teflonbevonatú edényt, és kanállal rakjunk halmot a serpenyőbe, majd lapítsuk el. Süssük mindkét oldalát aranybarnára.

A salátához mindent összevágunk, majd a kapros natúr joghurttal összekeverjük. Tálalás előtt egy órával készítsük el, hogy összeérjenek az ízek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése