Sörtésztában sült hal tócsnival és tavaszi salátával
Hozzávalók:
2 tojás
20 dkg liszt
1,5 dl sör
só, bors
Tócsni
(almareszelőn) reszelt burgonya
só, bors
liszt
liszt
Tavaszi saláta:
paradicsom
kaliforniai paprika
jégsaláta
kukorica
retek
lilahagyma
natúr joghurt
kapor
Elkészítés:
A halat fél órára kissé besózzuk, majd szárazra töröljük. A tojásokat felverjük, a liszttel és a fűszerekkel csomómentesre keverjük. Apránként hozzáöntjük a sört, palacsintasűrűségű masszát kapjunk. Felhevítünk 3-4 ujjnyi étolajat. Egyenként beleforgatjuk a masszába a sütnivalókat, kissé lecsepegtetjük, és a forró, de nem túlhevített olajban, fedő nélkül mindkét oldalukon aranysárgára sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk róluk a felesleges olajat és frissen-forrón tálaljuk. (mi most a sört szódavízzel helyettesítettük, és úgyis nagyon finom)
A burgonyát lereszeljük, fűszerezzük ízlés szerint, és kevés (1-2 evőkanál) lisztet adunk hozzá. Elég hamar barnul, tehát csak sütés előtt készítsük el. Kissé megolajozzuk a teflonbevonatú edényt, és kanállal rakjunk halmot a serpenyőbe, majd lapítsuk el. Süssük mindkét oldalát aranybarnára.
A salátához mindent összevágunk, majd a kapros natúr joghurttal összekeverjük. Tálalás előtt egy órával készítsük el, hogy összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése