2014. április 23., szerda

Túróguru torta

Túróguru torta



Hozzávalók:

Kakaós piskóta:

5 db tojás
5 ek cukor
4 evőkanál liszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 kk sütőpor



Túrókrém:
50 dkg túró
5 dl növényi tejszín
10 dkg porcukor
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj


Karamell:
15 dkg cukor
2 dl főzőtejszín

Csokimáz:
10 dkg csokoládé
1 ek étolaj
durvára vágott, pörkölt mogyoró

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékhez adjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. A sárgájákat is felverjük, és hozzáöntjük a habhoz. Összekeverjük, majd hozzáöntjük a sütőporos, kakaós lisztet, és azzal is elkeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe (25x30cm) öntjük, majd takarékon megsütjük. 
A túrókrémhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a jól megmosott citrom reszelt héját és levét. A Tejszínt kemény habbá verjük, majd a túróhoz adjuk. 
A karamellhez a kristálycukrot aranybarnára karamellizáljuk, majd felöntjük a tejszínnel, és addig kavargatjuk, amíg a karamell el nem olvad benne, és kissé besűrűsödik. Megvárjuk, amíg kihűl. 
Miután a piskótánk megsült és kihűlt, rákenjük a krém felét, arra a karamellt öntjük rá, elkenjük, majd a tejszín másik felével is befedjük. A tetejére megolvasztjuk a csokit vízgőz fölött, hozzáadunk ek étolajat, majd a krém felületére öntjük, és elkenjük. Amíg meg nem köt a csoki,  pörkölt mogyorót is rászórjuk, enyhén belenyomkodjuk. 
















2 megjegyzés: