Hozzávalók:
Kakaós piskótához:
9 tojás
20 dkg cukor
4, 5 dkg kakaópor
6 ek olaj
20 dkg liszt
3 kk sütőpor
Krémhez:
6 dl tej6 ek liszt
16 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Hólabdákhoz:
30ml víz
10 dkg cukor
10 dkg tejpor
8 dkg vaj
8 dkg kókuszreszelék
+kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
A piskótához felverem az egész tojásokat a cukorral és a kakaóval. Hozzáadom a sütőporos lisztet , majd zsírozott, lisztezett formában 10-15 perc 4-es fokozaton megsütöm. Ha kihűlt, három részre vágom.
A krémhez a lisztet kevés tejjel elkeverem. A maradék tejet felforralom, hozzáadom a lisztet, hagyom besűrűsödni, majd kihűlni. Kikeverem a vajat a porcukorral, összedolgozom a kihűlt lisztes krémmel, majd hozzáadom a vaníliás cukrot. A hólabdákhoz a vízből és a cukorból szirupot főzök, ha kihűlt, hozzáadom a tejport, a vajat és a kókuszreszeléket. Ebből golyókat formálok, majd kókuszreszelékbe forgatom. A torta összeállításánál a piskótákat megkenem a krémmel. A tetejére 10 dkg csokit olvasztok meg 1 ek étolajjal, megkenem vele a tortát, majd azon elhelyezem a kis hólabdákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése