Mézeskalács
Hozzávalók:
76 dkg liszt
34 dkg porcukor
2 tk szódabikarbóna
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg olvasztott margarin
4 tojás
4 ek olvasztott méz
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrom, és
hűtőbe teszem egy napra. Lisztezett felületen 3 mm-re nyújtom, és különböző
formákkal kiszaggatom, majd 180 fokon 10-12 perc alatt készre sütöm. Számomra a
karácsony elképzelhetetlen mézeskalács nélkül. A sütés közben mennyei illatok
lengik be a konyhát é a nappalit, de a legjobb az egészben, hogy az egész
család kiveheti a részét a munkából. A kisült és kihűlt mézeskalácsokat
tojásfehérjéből és porcukorbók vert habbal, illetve fél dióval is díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése