2013. november 30., szombat

Cigánypecsenye krokettel és friss salátával

Cigánypecsenye krokettel és friss salátával

 



Hozzávalók:

főtt krumpli
liszt

bors
1 tojás
zsemlemorzsa

karaj
fokhagyma
liszt
pirospaprika

saláta:
paradicsom
kaliforniai paprika
salátalevél
uborka
répa
1 natúr joghurt
Ezersziget salátaöntet


Elkészítés:

Sós vízben megfőzzük a krumplit, majd összetörjük (de ha éppen a tegnapi ebédből, vacsorából kimaradt egy kis tört krumpli, az is tökéletes, sőt, akkor még az íze is finomabb lesz). Hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, és összegyúrjuk. Tömzsi rudakat formázunk belőle, amiket zsemlemorzsába forgatunk és bő zsiradékban megsütünk. Mi előre elkészítjük, lefagyasztjuk, így amikor sütni kell, csak kikapjuk, és pikk-pakk elkészül.
A karajokat kiklopfoljuk, lesózzuk. Kis lisztbe mártjuk őket, majd kevés zsiradékban megsütjük. Sütés után rögtön rákenjük az összetört fokhagymát és megszórjuk pirospaprikával.
A salátához minden feldarabolunk és leöntjük az öntettel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése