Hozzávalók:
Tészta:
70 dkg liszt
1 kefir
1 dl tej
2 ek cukor
2 tojás
5 dkg élesztő
12, 5 dkg margarin
1 ek só
Tetejére:
tojássárgája
szezámmag
lenmag
reszelt sajt
Elkészítés:
Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, a kefirt és a langyos, a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, és hagyjuk, hogy megkeljen. Ha megkelt, 8 részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk. 1 ek sót kikavarunk a margarinnal, és megkenjük az egyik kört vele, majd egy másikat ráhelyezünk. Ezt 12 cikkre vágjuk, és feltekerjük kifli formára. A többi tésztával is ezt a műveletet végezzük. A kis kifliket zsírozott tepsibe rakjuk, megkenjük tojássárgájával. A tetejére ízlés szerint lenmagot, szezámmagot vagy reszelt sajtot teszünk.
Tipp: ha nem fogy el rögtön (bár ez szinte lehetetlen, olyan finom), akkor le is fagyaszthatjuk, mert kiolvadva is ugyanolyan lesz.
elkeszitettem de itt az aranyokkal baromi nagy problema van...ha nem csinaltam volna ezelott 1 masik verziot akkor lovesem se lett volna hogy mit tegyek(2 kefirrel elkeszitheto)amugy az eleszto sincs odairva hogy mennyi kell ,szoval ez gaz igy feltenni 1 receptet......
VálaszTörlésamugy most sul es a vegeredmenyt majd fotoval illusztralom...
VálaszTörlés