2013. november 5., kedd

Margarinos kifli

Margarinos kifli


Hozzávalók:

Tészta:
70 dkg liszt
1 kefir
1 dl tej
2 ek cukor
2 tojás
5 dkg élesztő

12, 5 dkg margarin
1 ek só

Tetejére:
tojássárgája
szezámmag
lenmag
reszelt sajt

Elkészítés:

Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, a kefirt és a langyos, a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, és hagyjuk, hogy megkeljen. Ha megkelt, 8 részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk. 1 ek sót kikavarunk a margarinnal, és megkenjük az egyik kört vele, majd egy másikat ráhelyezünk. Ezt 12 cikkre vágjuk, és feltekerjük kifli formára. A többi tésztával is ezt a műveletet végezzük. A kis kifliket zsírozott tepsibe rakjuk, megkenjük tojássárgájával. A tetejére ízlés szerint lenmagot, szezámmagot vagy reszelt sajtot teszünk.

Tipp: ha nem fogy el rögtön (bár ez szinte lehetetlen, olyan finom), akkor le is fagyaszthatjuk, mert kiolvadva is ugyanolyan lesz.













2 megjegyzés:

  1. elkeszitettem de itt az aranyokkal baromi nagy problema van...ha nem csinaltam volna ezelott 1 masik verziot akkor lovesem se lett volna hogy mit tegyek(2 kefirrel elkeszitheto)amugy az eleszto sincs odairva hogy mennyi kell ,szoval ez gaz igy feltenni 1 receptet......

    VálaszTörlés
  2. amugy most sul es a vegeredmenyt majd fotoval illusztralom...

    VálaszTörlés