Töltött gombás hús francia salátával
Hozzávalók:
Töltött gombás hús
Sertés karaj
gomba
1 vöröshagyma
petrezselyemzöld
só
oregánó
bors
Panír:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
Francia saláta:
tejföl
majonéz
só
bors
borsó
répa
savanyú uborka
alma
1 gyk porcukor
pici mustár
Elkészítés:
A tejfölt és a majonézt összekeverjük (inkább majonézes legyen, mert ennek édesnek kell lennie). A borsót és a kis darabokra vágott répát félig megfőzzük. Egy kisebb almát megpucolunk, kimagozunk, majd kis darabokra vágjuk. A savanyú uborkát is feldaraboljuk, majd mindent belekeverünk a mártásba.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk. A gombát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, és ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, kis oregánót szórunk rá, és addig pároljuk, amíg az összes levet el nem fővi (a gomba meglehetősen sok levet enged, így ez eltarthat egy darabig). Ha elkészült, egy tányérba tesszük, és kihűtjük.A karajokat kiklopfoljuk, lesózzuk, majd a gombával megtöltjük, és feltekerjük. Bepanírozzuk és bő zsiradékban megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése