2013. november 12., kedd

Töltött gombás hús francia salátával

Töltött gombás hús francia salátával


Hozzávalók:

Töltött gombás hús

Sertés karaj
gomba
1 vöröshagyma
petrezselyemzöld
oregánó
bors

Panír:
liszt
tojás
zsemlemorzsa

Francia saláta:
tejföl
majonéz
só 
bors
borsó
répa
savanyú uborka
alma
1 gyk porcukor
pici mustár

Elkészítés:

A tejfölt és a majonézt összekeverjük (inkább majonézes legyen, mert ennek édesnek kell lennie). A borsót és a kis darabokra vágott répát félig megfőzzük. Egy kisebb almát megpucolunk, kimagozunk, majd kis darabokra vágjuk. A savanyú uborkát is feldaraboljuk, majd mindent belekeverünk a mártásba. 

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk. A gombát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, és ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, kis oregánót szórunk rá, és addig pároljuk, amíg az összes levet el nem fővi (a gomba  meglehetősen sok levet enged, így ez eltarthat egy darabig). Ha elkészült, egy tányérba tesszük, és kihűtjük.A karajokat kiklopfoljuk, lesózzuk, majd a gombával megtöltjük, és feltekerjük. Bepanírozzuk és bő zsiradékban megsütjük.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése