2013. november 7., csütörtök

Rakott makaróni

Rakott makaróni



Hozzávalók:

1 csomag makaróni 2/3-a
40 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
só bors
1 pohár tejföl
reszelt sajt

Elkészítés:

A kis kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Fehéredésik sütjük, ezután megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük kevés vízzel. Sózzuk és borsozzuk. Közben sós vízben kifőzzük a makarónit, ha pedig elkészült, leszűrjük. Egy jénait kivajazunk, majd a kifőtt tészta felét beleöntjük, arra a darált hús (fontos, hogy csak egy kis szaft maradjon rajta, hagyjuk, hadd fője el a ráengedett levet). Végül pedig a makaróni másik felét tesszük rá. Ezt megkenjük egy pohár tejföllel és sajtot reszelünk a tetejére. Takarékon aranybarnára sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése