2013. november 22., péntek

Sarokház

Sarokház


Hozzávalók:

Piskóta:
10 tojás
10 ek liszt
10 ek cukor
1 csomag sütőpor

Krém:
2, 5 dl tej
2 ek rétesliszt
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 ek kakaó
kb. 0,5 dl rum

tejszín

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékhez adjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. A sárgájákat is felverjük, és hozzáöntjük a habhoz. Összekeverjük, majd hozzáöntjük a sütőporos lisztet, és azzal is elkeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd takarékon megsütjük. Amíg a piskótánk sül, elkészítjük a krémet. Kevés tejjel elkeverjük a réteslisztet, a többit pedig feltesszük főni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a réteslisztet. Ha elkészült, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, hagyjuk kihűlni A margarint a porcukorral és a kakaóval kikeverjük, ezután hozzáadjuk a kihűlt fehér krémet és a rumot.

Titok:  Attól lesz finom a krém, hogy nagyon sokáig és többször kell verni. Ez kb 20 perc, de ettől lesz nagyon-nagyon finom és olyan, mint az eredeti.

Ha a piskótánk megsült és kihűlt, akkor kettévágjuk középen, és 3 vékony lapot vágunk mindkettőből.Ezeket a krémmel megkenjük, és háromszög alakban felvágjuk, majd a felvert tejszínhabbal díszítjük.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése