Sült hekk krumplisalátával és kukoricás rizzsel
Hozzávalók:
Hekk
liszt
pirospaprika
Krumplisaláta:
5 tojás
7 közepes méretű krumpli
1,5 pohár tejföl
1,5 ek majonéz
só
bors
rizs
fél doboz konzerv kukorica
Elkészítés:
A hekket a pirospaprikás lisztbe forgatjuk, majd bő zsiradékban lassú tűzön megsütjük.
A krumplisalátához a tejfölt a majonézzel összekeverjük, majd sózzuk és borsozzuk. A tojásokat megfőzzük (forrás után 10 percig főzzük,és akkor kemény lesz a tojás), majd ha kihűltek tojásszeletelővel felszeleteljük. A krumplikat megpucoljuk, és sós vízben félpuhára főzzük ( itt nem az a cél, hogy teljesen puha legyen a krumpli, mint például a krumplifőzeléknél). Ha kihűltek, ezeket is felszeleteljük, majd a mártáshoz adjuk a tojásokkal együtt. Érdemes a fogyasztás előtt pár órával elkészíteni, hogy a hűtőben összeérhessenek az ízek. A sózásra viszont érdemes odafigyelni, mivel a hűtőben a krumpli magába szívja a sót, így lehet akkor jó a mártás, ha egy picit sósnak érezzük.
A riszt olajon megpirítjuk, felengedjük vízzel, egy fedőt teszünk rá, betesszük a lerbe. Mikor már majdnem kész, kivesszük, megkavarjuk, beleforgatunk a kukoricát, és egy olyan 10 percre még visszatesszük
Ha elkészült a rizs, mindent egy tányérra helyezünk, és tálalunk :)
Felirat hozzáadása |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése