2013. december 9., hétfő

Kincsesbánya

Kincsesbánya


Hozzávalók:

Piskóta:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 csomag sütőpor

Krém: 
8 dl tej
3 csomag vaníliás puding
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája

babapiskóta
lekvár (nálunk most málna volt)
kakaó
rum
csoki

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékhez adjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A sárgáját is felverjük, majd hozzáöntjük a habhoz, elkeverjük, majd a sütőporos lisztet is hozzákeverjük óvatosan. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és takarékon megsütjük.
A krémhez a tej 2/3-át feltesszük főni, a maradékkal elkeverjük a pudingporokat. Ha felforrt a tej, beleöntjük az elkevert pudingport, és sűrűre főzzük. A margarint a tojások sárgájával, a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a már kihűlt pudingot, és azzal is összekeverjük.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát megkenjük a lekvárral (ez lehet barack, málna, eper...), arra tesszük a babapiskótát, amit kakaós rumba áztattunk, erre helyezzük a krémet, a végén pedig csokit reszelünk a tetejére.








2 megjegyzés: