Paradicsomos húsgombóc
50 dkg darált hús
kb 1 csésze rizs
1 tojás
só
bors
1-2 doboz paradicsomlé
olaj
Elkészítés:
Felteszünk sós vizet főni. Amíg a víz felforr, begyúrjuk a húsgombócokat. A darált húst sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tojást és a rizst, azután pedig összegyúrjuk. Gombócokat formázunk belőle és a forró vízbe tesszük, majd takarékon főzzük. Akkor jók, ha egyet szétvágunk középen, és a rizs már meg van főve. Egy edényben olajat hevítünk, amiben kb 2 ek lisztet megpirítunk, majd beletesszük a paradicsomlevet. Ha felforrt, elzárjuk a gázt, majd ízlé szerint sóval és cukorral ízesítjük, és beletesszük a kész gombócokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése