2013. december 28., szombat

Lecsós szelet rizzsel

Lecsós szelet rizzsel



Hozzávalók:

sertéskaraj
paprika
paradicsom
hagyma
olaj

rizs

Elkészítés:

Olajon megpirítjuk a karikára vágott hagymát, majd lassú tűzön fonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikára felvágott paprikát, ha az is megpuhult, akkor a paradicsomot. Megsózzuk ízlés szerint. A karajt kicsit kiklopfoljuk, majd kevés olajon hirtelen aranybarnára sütjük. Edénybe tesszük, majd rátesszük a kész lecsót, és kb 1 órára alacsony fokozaton a sütőbe tesszük, hogy "összeérjenek" az ízek, és a hús is biztosan puha lesz. Ez idő alatt köretként párolt rizst készítünk, ha nincs elég időnk, gyors rizst is főzhetünk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése