Méteres szelet
A méteres szelet az egyik kedvenc karácsoniy sütim, amit nagymamám készít a legfinomabban. Igazi tömény édesség, amiben a csoki-, puncs- és piskótaíz egyszerre érződik, és alkot tökéletes kombinációt. Az elkészítése kicsit macerás, de szerintem megéri, mert ízben és látványban is egy klassz süteményt kapunk :)
Tészták:
6 tojás
39 dkg porcukor
39 dkg liszt
1,5 dl étolaj
1,5 dl langyos víz
1 csomag sütőpor
(a barna tésztához még 1 ek kakaó)
Krém:
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
4 dl tej
2 csomag puncs pudingpor
kevés rum
Máz:
4 ek víz
4 ek cukor
4 ek kakaó
5 dkg margarin
Elkészítés:
A sárga tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját elkeverjük a cukorral, az étolajjal és a langyos vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, amit óvatosan elkeverünk. Kettévesszük a tésztát, az egyikhez adunk még 1 ek kakaót. Zsírozott, lisztezett őzgerincformákba tesszük a tésztákat, majd 170 fokon megsütjük. A pudingot felfőzzük a tejjel, és kihűtjük. vajat elkeverjük a cukorral. a rummal, és a kihűlt pudinggal. A kakaós és sárga a tésztát szeletekre vágjuk , majd felváltva megkenjük a krémmel. Két őzgerinc hosszúságú rudat készítünk, amit bevonunk csokival. Ha megdermedt rajta a csokimáz, srégen felszeleteljük.
Szia, a tésztát hogy kell tárolni ha csak másnap toltom meg krémmel?
VálaszTörlésSzia! Csak a száradástól kell védeni, nem kell hidegre tenni, mivel nincs benne semmi romlandó. Zacskóban vagy lefolpackozva bárhol tárolhatod.
Törlés