2014. február 13., csütörtök

Almás, rizses rétes

Almás, rizses rétes



Hozzávalók:

rétestészta

alma
1 liter tej
15 dkg rizs
cukor
 magozott meggy

A rétestésztát készen szoktuk vásárolni. A tejből és a rizsből tejberizst készítünk, pici sóval és ízlés szerinti cukorral ízesítjük. Ezután kihűtjük. Az almát lereszeljük, és kicsavarjuk a levét. Kinyújtjuk vékonyra a tésztát, arra a csíkra, ahová az almatöltelék kerül, zsemlemorzsát szórunk. A morzsára rákerül a reszelt alma, majd feltekerjük. A rizsesnél nem szoktunk zsemlemorzsát szórni, hanem csak a tejberizst tesszük a tésztára. (Mi készítettünk most meggyes-rizseset is, és megállta a helyét az is :) Feltekerjük, halványbarnára megsütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése