2014. február 20., csütörtök

Fahéjas-kakaós kalács

Fahéjas-kakaós kalács


Hozzávalók:

Tészta:
60 dkg liszt
3 tojássárgája
3 ek olaj
3 ek cukor
4 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1 mk só

Töltelék:
25 dkg margarin
20 dkg cukor
Egyik felébe: 3 ek kakó
Másik felébe: 3 ek fahéj

Elkészítés:

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, összegyúrjuk, majd hagyjuk kelni. (mi kenyérsütőgépet használunk, az 1,5 óráig tart) A töltelékhez a margarint elkeverjük a cukorral, külön választjuk, majd az egyikhez a kakaót, a másikhoz a fahéjat adjuk. Amint megkel a tészta, kettéválasztjuk, és külön-külön kinyújtjuk. azután megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, és a két rudat egymásba tekerjük. 15 percig pihentetjük, majd 180 fokon megsütjük. 













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése