Halpaprikás
Hozzávalók:
50 dkg afrikai harcsafilé
1 fej vöröshagyma
1-1 db paradicsom, paprika
tejföl
Elkészítés:
A felkockázott hagymát megpároljuk, majd színespaprikával megszórjuk, és felengedjük kb. 3 dl vízzel. Enyhén megsózzuk, és beletesszük a kockára vágott paprikát és a paradicsomot. Közben a filét kb. 7 x 7 cm-es darabokra vágjuk, és enyhén lesózzuk (azért sózzuk enyhén, mert figyelembe kell venni, hogy a végén a sómennyiségek összeadódnak.), majd pici olajon halványbarnára sütjük mindkét oldalát. Kiszedjük egy tányérra. Ha megpuhult a hagyma, a paprika és a paradicsom, akkor tejfölös habarást készítünk. Ehhez a mennyiséghez fél tejfölt tettünk, de nyilván ez ízlés szerint történik. Ha felforrt, a halszeleteket belerakjuk, és lassú tűzön egy kicsit főzzük még, hogy az ízek összehangolódjanak. Főtt tésztával tálaltuk, de nagyon finom túrós tésztával is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése