Reszelt tészta leves
1 tojás
kevés liszt
1 db nagyobb burgonya
1 db kis fej vöröshagyma
sárgarépa
petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A tojásból tésztát gyúrunk annyi liszttel, amennyit felvesz, hogy kemény legyen. Ha lágy, nem lesz jó reszelni, tehát olyan keményre kell gyúrni, amilyenre csak tudjuk. Lereszeljük. Olajat hevítünk, és beletesszük a tésztát és az apró kockára vágott hagymát, majd halványra megpirítjuk. Ezután megszórjuk színespaprikával, és felengedjük vízzel, amennyi levest szeretnénk. Ha felforrt, belerakjuk a kockára vágott zöldségeket, petrezselyemzölddel még finomabb. Sóval, borssal, esetleg fél leveskockával (ez esetben figyeljünk a sóra!) ízesítjük. Ha minden puha, készen van a levesünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése