Macskaszem
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
14 dkg margarin
1 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 tk cukor
1 csipet só
2 tojássárgája
Krém:
20 dkg dió
20 dkg porcukor
4 tojásfehérje
a csomag vaníilás cukor
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben és a cukorban felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz teszem, és összegyúrom. A tésztából három lapot nyújtok, a két szélére zsemlemorzsát szórok, arra teszem a kimagozott meggyet, majd behajtom a széleket. Ezeket megkenem a felvert tojássárgájával. A krémhez felverem a tojásfehérjét a cukorral, ebbe teszem a diót. Ez a krém kerül a tészta közepére. 2-3-ason sütöm a macskaszemet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése