2013. augusztus 18., vasárnap

Túrós, sós falatkák

Túrós, sós falatkák


Az egyik legszuperebb sós süti, ugyanis hihetetlenül gyorsan összedobhatjuk, megsüthetjük és már falatozhatjuk is. Nem várt vendégek érkezése esetén, vagy csak ha kimaradt egy kis túrónk, amit a szavatossága miatt fel kell használnunk, vagy kirándulásokra, mindig ezt sütjük. Nem lehet megunni ezeket az apró falatokat, amiket kedvünkre variálhatunk, ugyanis megszórhatjuk szezámmaggal, lenmaggal, de akár sajttal is, mert mindenhogy nagyon finom :)

Hozzávalók:

25 dkg túró
25 dkg margarin
25 dkg liszt
2 kk só
1 tojás
reszelt sajt

Elkészítés: 

A túrót áttörjük, majd a liszttel, margarinnal és a sóval elkeverjük. Derelyevágóval rudakat vágunk, a felvert tojással megkenjük a tetejét, majd rászórjuk a reszelt sajtot. A sütő legkisebb fokozatán aranybarnára sütjük. Süthetünk belőle rudakat is. Mi azért szoktuk a falatkákat, mert azt csak megfogja az ember, és bekapja, nagyon praktikus :)





Feldobhatjuk reszelt sajttal is:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése