Hozzávalók:
krumpli
1 tojás
liszt
szilva
fahéj
cukor
zsemlemorzsa
A krumplit sós vízben megfőzzük, összetörjük, majd kihűtjük. Hozzáütünk egy tojást, illetve annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. Ezután kinyújtjuk, kockákra vágjuk. Egy kockába beleteszünk egy fél szilvát, kevés fahéjat és cukrot, majd összegömbölygetjük. Mi nyáron készítjük a gombócokat, lefagyasztjuk, az év közben csak elővesszük őket és megfőzzük. Nyáron tehát lisztezett tálcára rakjuk őket, aztán a fagyasztóba, amikor pedig megfagytak, bezacskózzuk. Mikor azt készítünk, felforrt vízbe tesszük, kicsit megbökjük az alját, ha pedig a víz tetejére emelkednek elkészültek. Míg főnek, a zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk, és abba forgatjuk bele a gombócokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése