2014. január 14., kedd

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc



Hozzávalók:

krumpli
1 tojás
liszt

szilva
fahéj
cukor

zsemlemorzsa

A krumplit sós vízben megfőzzük, összetörjük, majd kihűtjük. Hozzáütünk egy tojást, illetve annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. Ezután kinyújtjuk, kockákra vágjuk. Egy kockába beleteszünk egy fél szilvát, kevés fahéjat és cukrot, majd összegömbölygetjük. Mi nyáron készítjük a gombócokat, lefagyasztjuk, az év közben csak elővesszük őket és megfőzzük. Nyáron tehát lisztezett tálcára rakjuk őket, aztán a fagyasztóba, amikor pedig megfagytak, bezacskózzuk. Mikor azt készítünk, felforrt vízbe tesszük, kicsit megbökjük az alját, ha pedig a víz tetejére emelkednek  elkészültek. Míg főnek, a zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk, és abba forgatjuk bele a gombócokat.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése