Maci kávés süti
Hozzávalók:
Tészta:
7 db tojássárgája
7 db tojásfehérje
15 dkg cukor
7 evőkanál meleg víz
20 dkg liszt
7 ek Maci kávé
1 csomag sütőpor
Krém:
3 db tojás
2 evőkanál liszt
2.5 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg cukor
Tetejére:
10 dkg durvára vágott dió/mogyoró
1 db tojásfehérje
3 ek cukor
2 ek Maci kávé
A tészta elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, majd hozzátesszük a 7 kanál meleg vizet, ezzel tovább keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a Maci kávét, végül a tojások fehérjét habbá verve. Közepes méretű tepsiben 22-25 perc alatt megsütjük.
A krém elkészítése:
A tojásokat, a lisztet és a tejet megfőzzük. A margarint a cukorral együtt habosra keverjük, hozzátesszük a kihűlt krémet, majd tovább kavarjuk.
Összeállítás:
A tésztát kettévágjuk, a krém 3/4-ével megtöltjük. A maradék krémet a tetejére kenjük. A tetejére a diót durvára vágjuk, megpirítjuk, és a süteményre szórjuk. A tojásfehérjét a cukorral és a Maci kávéval vízgőzre állítva megfőzzük, s a tészta tetejére csorgatjuk.
A képeken a tojásfehérjés, cukros hab nem látható. Az még jön a dióra.
Fincsi
VálaszTörlés