2014. január 27., hétfő

Zserbó

Zserbó



Hozzávalók:

50 dkg liszt
30 dkg margarin
8 dkg cukor
2 tojás
1,5 dl tej
1,5 dkg élesztő
1 csipet só

Töltelék:
1 üveg sárgabarack lekvár
20 dkg darált dió (mi még mellé durvára vágott diót is tettünk bele)
15 dkg cukor

Máz:
30 dkg cukor
4 ek holland kakaópor
1 dl víz
10 dkg vaj

A tejet langyosra melegítjük, kis cukrot teszünk bele,  és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd az összes hozzávalót hozzáadjuk, és összegyúrjuk a tésztát. Letakarva 60 percig, hűvös helyes kelesztjük. Miután megkelt, 3 részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk. Zsírozott tepsibe tesszük a tésztát, megkenjük jó vastagon!!! lekvárral, megszórjuk az előzőleg elkevert cukros dióval. Erre jön még egy tészta, még egy réteg nagyon vastag lekvár, arra dió, végül pedig a tészta. Megszurkáljuk a tetejét, majd kb 25 percig 170 fokon megsütjük. Ha megsült, kihűlt a tészta, az elkészített mázat is rákenjük. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése