2013. szeptember 10., kedd

Hókifli

Hókifli


Ebben a hűvös, esős időben hókiflit sütöttünk. Nagyszerű sütemény, mivel kevés hozzávalóból készíthetünk finom, több napig is elálló kifliket. Nálunk a gyümölcsízes a kedvenc, de tölthetjük hagyományosan szilvalekvárral, valamint gesztenyével is. 

Hozzávalók:

50 dkg liszt
15 dkg zsír
20 dkg margarin
1 dl tejföl
1 csipet só
2,5 dkg élesztő
1 ek cukor
Kevés tej

Gyümölcsíz/szilvalekvár
Porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőporos lisztet a margarinnal és a zsírral elmorzsoljuk. Langyos tejbe kevés cukrot teszünk, ebben felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt a tésztába tesszük, majd összegyúrjuk. Egy ruhával letakarjuk, és a duplájára kelesztjük a tésztát. Ha megkelt, kinyújtjuk, és négyzeteket vágunk a tésztából, amik közepébe hagyományosan szilvalekvárt vagy gyümölcsízt teszünk (mi csak az utóbbival készítjük, mert a szilvalekvárt nagyon nem szeretjük). A kis négyzeteket összehajtjuk, és kiflit formázunk belőle. Nem mindig sikerülnek tökéletes kiflik, de a kis nyomi kiflik is ugyanolyan finomak, sőt… :D A kifliket zsírozott tepsire helyezzük, majd 3-as fokozaton megsütjük. Ha kész vannak, vaníliás cukros porcukorba forgatjuk őket (még melegen).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése