Hókifli
Ebben a hűvös, esős időben hókiflit sütöttünk. Nagyszerű sütemény, mivel kevés hozzávalóból készíthetünk finom, több napig is elálló kifliket. Nálunk a gyümölcsízes a kedvenc, de tölthetjük hagyományosan szilvalekvárral, valamint gesztenyével is.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
20 dkg margarin
1 dl tejföl
1 csipet só
2,5 dkg élesztő
1 ek cukor
Kevés tej
Gyümölcsíz/szilvalekvár
Porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A sütőporos lisztet a margarinnal és a zsírral elmorzsoljuk.
Langyos tejbe kevés cukrot teszünk, ebben felfuttatjuk az élesztőt, és a többi
hozzávalóval együtt a tésztába tesszük, majd összegyúrjuk. Egy ruhával letakarjuk, és a duplájára kelesztjük a tésztát. Ha megkelt, kinyújtjuk, és
négyzeteket vágunk a tésztából, amik közepébe hagyományosan szilvalekvárt vagy
gyümölcsízt teszünk (mi csak az utóbbival készítjük, mert a szilvalekvárt
nagyon nem szeretjük). A kis négyzeteket összehajtjuk, és kiflit formázunk
belőle. Nem mindig sikerülnek tökéletes kiflik, de a
kis nyomi kiflik is ugyanolyan finomak, sőt… :D A kifliket zsírozott tepsire
helyezzük, majd 3-as fokozaton megsütjük. Ha kész vannak, vaníliás cukros
porcukorba forgatjuk őket (még melegen).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése