Kókuszkocka
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
40 dkg porcukor
6 dkg margarin
2 tojás
2 dl tej
1 csomag sütőpor
4 ek langyos méz
1 dl rum
Máz:
20 dkg margarin
15dkg porcukor
5 dkg kakaópor
5 ek tej
(ha a tészta több mázt szív be, nem biztos, hogy elég lesz az alábbi hozzávalókból készült máz, de ezt könnyen lehet pótolni)
(ha a tészta több mázt szív be, nem biztos, hogy elég lesz az alábbi hozzávalókból készült máz, de ezt könnyen lehet pótolni)
Kókuszreszelék
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd az összes
hozzávalót hozzáadjuk,és összekeverjük, és zsírozott, lisztezett tepsibe
öntjük. Ha kihűlt, kockákra szeleteljük, rummal meglocsoljuk
A mázhoz a margarint felolvasztjuk, és hozzáadjuk a tejet,
kakaóport és a porcukrot, majd felfőzzük. Ebbe a mázba mártogatjuk a kis
kockákat, majd kókuszreszelékbe forgatjuk őket. Fontos, hogy a máz hamar
megdermed, ezért időnként vissza kell tenni a tűzre, hogy újra felolvadjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése