2013. szeptember 9., hétfő

Mézes zserbó

Mézes zserbó


Nálunk sokat készül ez a süti, mivel ez a kedvencem :) annyira finom, és könnyen elkészíthető, valószínű, nem vagyok egyedül az imádatával :)

Hozzávalók:

40 dkg liszt
5 dkg margarin
1 tojás
15 dkg cukor
4-5 ek tej
2-3 ek méz
1 kk szódabikarbóna

Krém:
3 dl tej
6 dkg búzadara
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és összegyúrjuk. A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, zsírozott tepsibe helyezzük, és 2-es fokozaton megsütjük. Ezt a műveletet négyszer elvégezzük.
A krémhez a tejben megfőzzük a búzadarát, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a margarint, a porcukrot, a citrom reszelt héját összekavarjuk, majd a grízhez keverjük.

Összeállítás:

Egy lapot megkenünk baracklekvárral, erre a krém egyharmadát tesszük, elkenjük (ez picit nehézkés, mert a lekvármára tésztán van, de csak türelem kérdése az egész, erre megint tészta, lekvár, krém, tészta, lekvár, krém, tészta, és a tetejét porcukorral szórjuk meg.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése