Csikós tokány
Hétköznapi vacsinak tökéletes választás a csikós tokány. Hamar elkészíthető, finom, és általában mindenki szereti :)
Hozzávalók:
sovány sertéshús
szalonna
1 fej vöröshagyma
tejföl
só
bors
Elkészítés:
A szalonnát zsírjára sütjük, majd ha ez megtörtént, szűrőkanállal kiszedjük a szalonnát. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, és hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Ha a hús kifehéredett, megszórjuk színespaprikával, és felengedjük vízzel, illetve sózzuk és borsozzuk (a szalonna sósságát figyelembe kell venni!) Visszarakjuk bele a szalonnát, és ha megpuhult a hús, tejfölös habarást adunk hozzá. Köretnek tésztát szoktunk hozzá főzni
Szia! Köszönöm a receptet! Megcsináltam csirkemellbol es az extra válogatós kisfiam csak ugy falta! Üdv, Berni
VálaszTörlésSzia! Nagyon örülök, hogy ízlett és sikered lett vele :)
VálaszTörlésÜdv: Bia