Hozzávalók:
főtt burgonya
1-2 tojás
só, bors
esetleg fokhagyma
liszt
Elkészítés:
A főtt burgonyát összetörjük, sózzuk, borsozzuk (maradék burgonyapüré is tökéletes), aki szereti, tehet bele tört fokhagymát is. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást (kb. 0,5 kg burgonyához 1 tojás), és a lisztet. Nehéz meghatározni a mennyiséget, annyi lisztet, hogy már ne ragadjon a kezünkhöz, de ne is legyen annyira kemény, mint a gombócnak szoktuk készíteni. Vizes kézzel rudakat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Közepes hőmérsékletű zsiradékban aranybarnára sütjük. Lehet előre is készíteni, egy tálcára egymás mellé rakjuk a rudakat, majd lefagyasztjuk. Ha megfagytak, zacskóban felhasználásig elállnak. Mi sokszor szoktuk lefagyasztani, mert rendszerint marad a krumplipüréből, és ha nem sütünk belőle pogácsát, pikk-pakk összedobjuk a krokettet, és lefagyasztjuk. Így amikor sietünk, csak kikapjuk a fagyasztóból, megsütjük, és már lehet is enni :)
És hogy mihez jó a krokett?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése