2014. március 26., szerda

Ízes bukta

Ízes bukta



Hozzávalók:

60 dkg finomliszt
1 tk. só
3 ek. cukor
1 tojás
2 tojás sárgája
3 dl langyos tej
6 dkg puha vaj
3 dkg friss élesztő

Gyümölcsíz
Porcukor

Elkészítés:


A langyos tejben a cukrot elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut.Addig a vagy kenyérsütőgép táljába mérjük a többi hozzávalót, végül hozzáadjuk az élesztős tejet is. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük. 
Lisztezett felületre borítjuk a kész tésztát, egyenlő négyzetekre osztjuk. A darabokat  egyesével megtöltjük a gyümölcsízzel, majd feltekerjük, és egy zsírozott tepsiben egymás mellé tesszük. Kb. 45-50 percen keresztül pihentetjük. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra, majd a megkelt kifliket 25-30 perc alatt sütjük pirosra. 
Kihűtjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk. 











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése