Sütőben sült fánk
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
300 ml tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
fél kk só
2 tojássárgája
sárgabarack lekvár
Elkészítés:
Az élesztőt 100 ml langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót kimérjük, majd miután az élesztőt is hozzáöntöttük, összegyúrjuk. Egy ruhával letakarjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk, és újrakelesztjük. Ezután lisztezett felületen 2 cm-esre nyújtjuk, és kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd a közepükbe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, aminek a helyére 1 tk sárgabaracklekvárt teszünk. 190 fokon megsütjük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése