2014. április 8., kedd

Zabkeksz

Zabkeksz


Többször próbálkoztunk már zabkeksz készítésével, de valahogy sosem jött össze, mert lisztes ízű volt, nem akart egyben maradni, vagy csak a ronda de finom kategóriába tartozott. Hétvégén kipróbáltunk egy új receptet, ami jelentem, bevált :)) Csupa-csupa finomság van benne. Mi a cukor helyett mézzel készítettük, hogy még egészségesebb legyen, viszont ott nem tudok mennyiséget írni, kóstolni kell folyamatosan, de annyi baj legyen :)))

Hozzávalók:

2 tojás
10 dkg cukor (kiváltható mézzel vagy bármely édesítőszerrel)
12,5 dkg margarin
7,5 dkg kókuszreszelék
5 dkg darált dió
5 dkg pörkölt mogyoró, darálva
5 dkg szezámmag
fél csomag sütőpor
25 dkg zabpehely

Elkészítés:

A zabpelyhet  megőröljük darabosra (nem kell, hogy liszt legyen). A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott margarint, amivel szintén elkeverjük. A kókuszt, diót, mogyorót és szezámmagot is belekeverjük, végül az őrölt zabpelyhet és sütőport. Mi az egyik adagba kis darabokra vágott aszalt gyümölcsöket (szilva, áfonya, mazsola, kandírozott narancs- és citromhéj) is tettünk, ami gazdagabbá tette a kekszeket. Golyókat formázunk belőlük, amiket azután a tenyerünkkel szétnyomkodunk,és zsírozott tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szépen megpirul.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése