2014. május 28., szerda

Epres gyümölcskrémes

Epres gyümölcskrémes


Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom az epret. Magában, joghurtban, túróval, sütikben, bárhogy :))) Most pedig itt az eperszezon, így hétvégén egy kis epres gyümölcskrémes készült. Egyszerű, finom és mutatós. Ki kér? :)

Hozzávalók:

Piskóta:
5 tojás
5 ek liszt
5 ek cukor
fél csomag sütőpor

Krém:
5 tojás
8 ek cukor
7 púpos ek rétesliszt
1 l tej

Elkészítés:

A piskóta elkészítésével kezdjük, ehhez pedig a tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. Ehhez hozzáöntjük a felvert sárgáját, és a sütőporos lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, majd takarékon sütjük kb. egy órán át. 
A krémhez az 5 tojássárgáját 5 ek. cukorral, a rétesliszttel elkavarjuk, majd 1 l tejjel felengedjük, felfőzzük. A tojásfehérjét 3 ek. cukorral kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a masszához, majd újra felfőzzük. 
Ha kihűlt a krém, rákenjük a piskótára. Az epret megmossuk, majd a belenyomkodjuk a krémbe. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése