Makaróni
szicíliai húsgolyókkal
Hozzávalók (4 főre):
· 0,5 kg darált hús
· 1 csokor friss petrezselyem
· 1 vöröshagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 1 egész paradicsom konzerv
· 1 tojás
· friss bazsalikomlevél
· 10 dkg parmezán sajt
· 5 dkg bacon
· 1 csomag makaróni
Elkészítés
A darált húst tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a sajt felét. A petrezselymet finomra vágjuk, és a húshoz adjuk a tojással együtt. Alaposan összedolgozzuk, majd néhány percig állni hagyjuk. Közben a hagymát és a szalonnát összevágjuk. A szalonnát lepirítjuk, majd jöhet rá a hagyma, végül a zúzott fokhagyma. Hozzáadjuk a paradicsomot, sóval-borssal és a bazsalikommal ízesítjük. A húsgombócokat tetszőleges méretűre formázzuk, kevés olajon hirtelen megpirítjuk, majd a kisült húslével együtt a paradicsomszószba öntjük. Lassú tűzön készre főzzük és a kifőtt tésztával tálaljuk, a tetejére pedig a maradék sajtot szórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése