2014. május 27., kedd

Makaróni szicíliai húsgolyókkal

Makaróni szicíliai húsgolyókkal

Hozzávalók (4 főre):

·     0,5 kg darált hús
·     1 csokor friss petrezselyem
·     1 vöröshagyma
·     2 gerezd fokhagyma
·     1 egész paradicsom konzerv
·     1 tojás
·      friss bazsalikomlevél
·      10 dkg parmezán sajt
·      5 dkg bacon
·      1 csomag makaróni
Elkészítés
A darált húst tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a sajt felét. A petrezselymet finomra vágjuk, és a húshoz adjuk a tojással együtt. Alaposan összedolgozzuk, majd néhány percig állni hagyjuk. Közben a hagymát és a szalonnát összevágjuk. A szalonnát lepirítjuk, majd jöhet rá a hagyma, végül a zúzott fokhagyma. Hozzáadjuk a paradicsomot, sóval-borssal és a bazsalikommal ízesítjük. A húsgombócokat tetszőleges méretűre formázzuk, kevés olajon hirtelen megpirítjuk, majd a kisült húslével együtt a paradicsomszószba öntjük. Lassú tűzön készre főzzük és a kifőtt tésztával tálaljuk, a tetejére pedig a maradék sajtot szórjuk. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése