2014. május 17., szombat

Sült ponty zöldségkörettel

Sült ponty zöldségkörettel



Hozzávalók:

ponty
liszt
színespaprika
kevés vaj vagy margarin
brokkoli
bébirépa
kukorica
zöldbab
borsó

 Elkészítés:

A pontyot filézzük: a bőrös halat a gerince mentén végig egy éles késsel lefejtjük a csontról, lassan haladjunk, hogy biztosan a csont mentén haladjunk. Az így kapott félhalakat bőrrel lefelé vágódeszkára fektetjük, és sűrűn beirdaljuk egy éles késsel, akkor dolgozunk jól, ha közben halljuk, ahogy roppannak a szálkák. A félhalakat akkora darabokra vágjuk el, amekkorára szeretnénk. Aztán lesózzuk. Ezután vajat vagy margarint hevítünk, és a zöldségeket kis lángon, fedő alatt pároljuk. Ha túl gyorsan fő, akkor pici vizet önthetünk alá, mert túl sok folyadék távozik, és akkor száraz vagy kemény lesz. Amíg ez elkészül, kisütjük a halat. A lisztbe színespaprikát teszünk, összekeverjük, és megforgatjuk benne a halszeleteket. A zsiradékban ropogósra, aranybarnára sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése