2013. október 14., hétfő

Aranygaluska vaníliamártással

Aranygaluska vaníliamártással



Hozzávalók:

Aranygaluska: 
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
6 dkg zsír / vaj / margarin
5 dkg porcukor
pici só

Vaníliamártás:
5 dl tej
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kk liszt
1 dkg vaj
2 tojássárgája

Elkészítés:

Aranygaluska: 
A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt a kenyérkészítő gépbe tesszük, és másfél óra alatt a tészta megkel. Egy tepsit kizsírozunk majd egy kerek tortaformának a szegélyét réteszük, és abba beleszaggatjuk a tésztát úgy, hogy összeérjenek a kis körök. A tetejére durvára vágott diót és cukrot szórunk.
Vaníliamártás:
A tojássárgájákat 1 dl tejjel,  a liszttel és a cukorral elkeverjük. A maradék tejet feltesszük forrni, majd ha felforrt, hozzáöntjük a tojássárgájás tejet. Folyamatosan kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik, majd lehúzzuk a tűzről, és belekavarjuk a vaníliás cukrot és a vajat.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése