Kínai szezámmagos csirke rizzsel
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
Pác:
1 ek étolaj
1 kk cukor
1/2 kk só
1/2 kk bors
Bunda:
1 tojás
2 ek étolaj
1 kk só
1, 5 dl víz
12 dkg liszt
1 kk sütőpor
Szirup:
2 ek méz
3 ek cukor
3 ek ketchup
1 ek ecet
1 kk Erős Pista
1-2 marék pirított szezámmag
Elkészítés:
A pác hozzávalóit elkeverjük, majd a a feldarabolt csirkemellet bepácoljuk (ezt érdemes még reggel elkészíteni, hogy legyen ideje a csirkemellnek pácolódnia). A bunda hozzávalóit is elkeverjük, majd a csirkemelleket megforgatjuk benne, és bő zsiradékban kisütjük. Ha megsültek, az összekevert szirupba forgatjuk, majd rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése