2013. október 19., szombat

Madártej

Madártej


Hozzávalók:

1 l tej
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor

Elkészítés:

1 dl kivételével a tejet feltesszük forrni. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájákat 5 dkg cukorral összekeverjük, és hozzáöntjük a kimaradt 1 dl tejet. Miután felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg összekavart cukros sárgájákat, majd miután újra felforrt, elzárjuk alatta a lángot, és hozzákeverjük a vaníliás cukrot. A fehérjéket 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd vízgőz fölé tesszük 20-25 percig. Miután elkészült, egy evőkanalat a tojássárgájás tejbe mártjuk, és kis halmokat kanalazunk a habból.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése