Finomfőzelék fasírttal
Ma egy tipikusan hétköznapi, sietős ebéd készült, amit kiskoromban sokat kaptam a menzán. Akkor nem rajongtam annyira érte, mivel egy vizezett, sok esetben ízetlen ételt kaptam. Az otthon készített finomfőzelék viszont a nevéhez hűen finom, nem kell órákig keresnem benne a borsót vagy a répát, a fasírt pedig kitűnő választás hozzá :)
zöldborsó
sárgarépa
liszt
zsiradék
tej
Fasírt:
50 dkg darált sertéshús
1 tojás
só
bors
fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 zsemle
Elkészítés:
A fasírttal kezdjük, mert amíg az sül, közben elkészül a főzelék. Mi a fasírtot másként szoktunk, nem a megszokott, hagyományos módon. A zsemléket langyos vízbe vagy tejbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk. A darált húsba tesszük a tojást, a zsemledarabokat, a reszelt vöröshagymát, tört fokhagymát, sót, borsot, és alaposan összegyúrjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és szép barnára megsütjük.
1 tojás
só
bors
fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 zsemle
Elkészítés:
A fasírttal kezdjük, mert amíg az sül, közben elkészül a főzelék. Mi a fasírtot másként szoktunk, nem a megszokott, hagyományos módon. A zsemléket langyos vízbe vagy tejbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk. A darált húsba tesszük a tojást, a zsemledarabokat, a reszelt vöröshagymát, tört fokhagymát, sót, borsot, és alaposan összegyúrjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és szép barnára megsütjük.
A főzelékhez a kockára vágott sárgarépát és a zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük (kevés vizet tegyünk rá). Ha megpuhult, lisztes rántás készítünk, amit tejjel engedünk fel. Ha szükséges, pici cukorral ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése